Alles over de verzorging van een Strelitzia en Monstera plant

Alles over de verzorging van een Strelitzia en Monstera plant

19 maart 2023 0 Door Sander

De strelitzia is een plant die oorspronkelijk niet uit West-Europa komt en hierdoor minder geschikt is om buiten in de tuin te staan. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de plant gedurende het gehele jaar binnen in huis te laten staan. De kamerplant kent meerdere namen, waaronder de paradijsvogelbloem. Deze namen heeft de plant voornamelijk te danken aan de bloemen die er aan de plant komen. In dit artikel kun je nog wat meer over de plant te weten komen.

Dit is wat je over de strelitzia plant moet weten

De Strelitzia plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-afrika en omstreken. Als je ervoor kiest om deze plant in huis te halen, kun je er ook voor kiezen een van de andere musaceae planten aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de monstera of de Nicolai. Je kunt de planten het best herkennen aan de grote groene bladeren en de bloemen die over het algemeen zilver zijn. Als je ervoor kiest om de strelitzia in huis te nemen is het goed om te weten dat de plant van zon houdt en eigenlijk verder weinig onderhoud vereist. Je hoeft enkele keren per week de plant water te geven en ook is het aan te raden om regelmatig de plant te bemesten. Dit kun je doen met kippenmest, maar dat is niet de beste keuze als de plant binnen in huis staat. Je kunt dan het beste kiezen voor kunstmest. 

Het verzorgen van de strelitzia 

Als je een plant in huis haalt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat deze het ook overleeft. Om ervoor te zorgen dat de kans zo groot mogelijk is dat dit ook gebeurt, is het verstandig om gebruik te maken van potgrond en de plant hier in te zetten. Wanneer je dit niet tot je beschikking hebt, kun je ook nog op zoek gaan naar hoogwaardige substraat. Dit is niet zo fijn als potgrond, maar de plant kan er wel in overleven. Naast de juiste ondergrond is water van tijd tot tijd ook nodig voor de plant. Hoeveel water dit precies is, is afhankelijk van de temperatuur in huis en de luchtvochtigheid. Het is de bedoeling dat de plant altijd in een ondergrond staat die een beetje vochtig is. De watergift van deze plant is echter ook afhankelijk van de standplaats, de grootte en het seizoen. Het beste wat je kunt doen is meten hoe vochtig de grond is en deze aanvullen als de grond droog aan begint te voelen.