De styling tips voor jouw heren zonnebrillen

De styling tips voor jouw heren zonnebrillen

25 april 2022 0 Door Sander

Zonnebrillen worden het hele jaar door veel gedragen. Het is een prachtige manier om persoonlijke stijl aan je kleding toe te voegen, terwijl het ook je ogen beschermt. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar harde en snelle richtlijnen te volgen bij het dragen van een zonnebril.

Styling door middel van een zonnebril

Zonnebrillen hebben, net als vele andere accessoires, een zeer praktisch doel: je ogen beschermen tegen de intensiteit van het licht en het gezichtsvermogen verbeteren wanneer dit door licht of verblinding wordt belemmerd. Het is niet langer een eenvoudig en nuttig instrument. Heren zonnebrillen zijn, zonder twijfel, een methode om te pronken met iemands specifieke stijl en flare, met sommige mensen die vele paren bezitten zodat zij de juiste tinten kunnen afstemmen op hun kleding, gelegenheid, en stemming. Wanneer de zon schijnt, zullen de meeste oogartsen het dragen van beschermende heren zonnebrillen voorschrijven. Een zonnebril is een dagelijks voorschrift dat de meeste mensen zouden moeten dragen, ongeacht het seizoen. In de winter is de schittering van de zon op de sneeuw misschien wel het meest verblindend van allemaal.

Wat is de beste manier om zonnebrillen te dragen?

Bij het bepalen van de pasvorm gaat het niet zozeer om het uiterlijk van de bril als wel om hoe goed hij je ogen afschermt en verbergt. Om te voorkomen dat strooilicht door de zijkanten of de bovenkant van het montuur naar binnen valt, moet het montuur zo dicht mogelijk bij het oog zitten. Hoewel een verscheidenheid aan bedrijven alles verkoopt, van generieke zonnebrillen tot luxe monturen, wordt aangeraden om de zonnebril bij een gekwalificeerde opticien te kopen. In de wereld van vandaag hebben de meeste opticiens een breed scala aan designer monturen in voorraad, maar ook betaalbare monturen voor de budgetbewuste klant. De meeste brillen kunnen in heren zonnebrillen worden veranderd, en je zal alleen de beste pasvorm voor je gezicht krijgen als je naar een van deze opticiens gaat, omdat zij de monturen snel aan het hoofd en gezicht kunnen aanpassen. Verscheidene winkelketens hebben een groot assortiment van designer monturen. Een andere reden om naar een betrouwbare lokale opticien te gaan is de kwaliteit van de glazen, zowel optisch als wat betreft de bescherming.

Heren zonnebrillen op maat

Je kunt heren zonnebrillen op maat laten maken in plaats van ze van de plank te kopen, maar als je met een optometrist werkt, zal dit je gemakkelijk enkele duizenden euro’s kosten. De voordelen zijn een precieze pasvorm, lensopties en materiaalselectie, evenals de mogelijkheid om je eigen ontwerp te maken.