Een brood trommel en vershoudbakjes zorgen voor minder verspilling

Een brood trommel en vershoudbakjes zorgen voor minder verspilling

22 mei 2022 0 Door Sander

Het valt tegenwoordig niet mee om je wekelijkse boodschappen te doen voor hetzelfde budget als voorheen. Bijna alle producten zijn in de supermarkt, maar ook bij de bakker, de slager en de groentenboer, een stuk duurder geworden. Besparen op boodschappen is dus niet zo gemakkelijk. Maar hoe kun je dan besparen? Door ervoor te zorgen dat je boodschappen langer goed blijven. Koop, bijvoorbeeld, een brood trommel en zorg er zo voor dat je brood langer vers blijft. Dat is alvast één oplossing. Een ander goed idee is het gebruik van vershoudbakjes. Vershoudbakjes zijn er in alle soorten en maten. En, ook niet onbelangrijk, je bestelt ze gewoon online.

Waar kan ik vershoudbakjes voor gebruiken?

Je kunt vershoudbakjes gebruiken op allerlei manieren. Je kunt er left-overs in bewaren, maar je kunt ze ook gebruiken om vooraf schoongemaakte groente in te bewaren. Denk dan, bijvoorbeeld, aan geschrapte worteltjes en kerstomaatjes. Zo voorkom je dat deze verpieteren in het zakje waarin ze verkocht worden. Maar je kunt ook vershoudbakjes gebruiken om koffiebonen of gemalen koffie in te bewaren. De koffie wordt, door het goed afsluitbare deksel, niet muf en behoudt zijn smaak. Datzelfde geldt voor thee. Of je nu kiest voor zakjes of voor losse thee, de thee blijft beter van kwaliteit in een vershoudbakje.

Hoe kan ik nog meer besparen?

Neem gewoon zelf je lunch mee naar je werk. Oké, het kost even tijd om je lunch vooraf te bereiden, maar het is echt de moeite waard. Een broodje in de bedrijfskantine kost al gauw een paar euro. Dat is misschien voor ééns in de maand nog leuk, maar zeker niet meer voor iedere dag. Wanneer je zelf je lunch meebrengt in een goed af te sluiten lunchtrommel, heb je altijd een fijne, verse lunch en je kunt net zoveel variëren als jij wilt. De ene dag een wrap, de andere dag een luxe boterham en de volgende dag weer een kom met soep. Je neemt alles net zo gemakkelijk mee.

Bestel online en kijk nog even verder

Je kunt de vershoudbakjes, zoals gezegd, gewoon online bestellen. Maar druk niet te snel op "kopen en afrekenen", je kunt ook hier besparen door een bestelling van minimaal € 35,00 te doen. Je betaalt dan geen verzendkosten. Dat scheelt alvast! En dan zul je nog veel meer handige dingen ontdekken die je kunnen helpen met besparen. Denk dan bijvoorbeeld aan afsluitbare drinkbekers en flessen waar je zelf water in kunt doen. Ideaal!