Examentraining

Examentraining

26 april 2022 0 Door Sander

Elk jaar is het voor velen weer een spannende tijd als het weer examenperiode is. Ook de voorbereidingen op deze examens zijn niet altijd de makkelijkste. Er staat ontzettend veel (tijds)druk op en het is heel veel informatie die je moet verwerken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze examens. Daarbij is het van belang dat je juist goed kan bepalen waar je nu wel en geen aandacht aan zou moeten schenken in deze voorbereiding. Een examentraining kan jou hierbij ondersteunen. Professionele begeleiding die veel ervaring heeft in het geven van examentraining kan je net dat beetje helpen om met een flinke dosis zelfvertrouwen het lokaal binnen te stappen om je examens te gaan maken. Een examentraining van twee à drie dagen per vak volstaat vaak al. In deze dagen ga je gezamenlijk de stof langs die je moet beheersen om tot een goed eindresultaat te komen. Met persoonlijke begeleiding en het stap voor stap doornemen en regelmatig herhalen van de stof ben je optimaal voorbereid.

Dagprogramma examentraining

Wanneer je een examentraining gaat volgen, zal je je wel moeten voorbereiden op een intensief dagprogramma. Een dag van een examentraining duurt ongeveer 10 uur. Dat is natuurlijk veel, maar er wordt wel gezorgd dat je voldoende pauze neemt om even tot rust te komen en de stof te kunnen verwerken. Zo'n dag wordt dus verdeeld in verschillende tijdsblokken waar je in eerste instantie een klassikale uitleg krijgt waarin je ook een mooi overzicht krijgt van de stof die belangrijk is voor dat vak. Na deze uitleg ga je oefenen met echte examenopgaven en krijg je concrete tips en feedback van de docenten om hierop verder te gaan of waar je wellicht nog meer aandacht aan moet besteden. Dat extra aandacht besteden en verdiepen vindt plaats in het avondgedeelte van de dag. Hier kun je de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten en kun je nog terecht met al je vragen. Zo sluit je de examentraining voor die dag af en kun je met een dosis zelfvertrouwen richting je examen.

Lesmateriaal en exameneisen

Het lesmateriaal dat je aangereikt krijgt in de examentraining voldoet aan de gestelde eisen die zijn bekendgemaakt voor het maken van de examens. Je bent er dus zeker van dat de opgaven en de stof die je krijgt matchen met datgene wat er van je gevraagd wordt tijdens het echte examen. Met het oefenen zullen de docenten de antwoorden ook toetsen op de exameneisen die zijn gesteld en zo krijg je een helder beeld waar precies op gelet wordt en of je voldoet aan de gestelde eisen.