Het overhemd: zowel stijlvol als casual bij jouw outfit 

Het overhemd: zowel stijlvol als casual bij jouw outfit 

25 april 2022 0 Door Sander

Ben je op zoek naar een kledingstuk dat bij iedere gelegenheid gedragen kan worden? Dan kom je al snel bij een overhemd uit. Dit kledingstuk kun je namelijk met een groot aantal broeken, jasjes en andere opties combineren, waardoor je iedere dag weer een andere uitstraling hebt. Voordat je jouw kledingkast aanvult, is het verstandig om te weten welke factoren belangrijk zijn voor jouw keuze. Want waar moet je precies op letten? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies wat de mogelijkheden zijn en heb je een nieuwe garderobe. 

Een overhemd in meerdere kleuren aanschaffen 

Veel mannen dragen een overhemd. Echter zien veel mensen dit alleen als een kledingstuk voor een formele gelegenheid, terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. Dit komt mede door de kleuren waarin je de overhemden aan kunt schaffen. De effen overhemden staan vaak mooi onder een pak, terwijl je de varianten met prints of aparte details weer op andere broeken kunt dragen en geen jasje nodig hebt. Zo hoef je niet alleen formeel over straat, maar kun je dankzij een spijkerbroek ook voor een casual uitstraling kiezen. Door goed op de kleuren te letten, ga je dus iedere keer weer voor een andere outfit. 

Een pasvorm voor ieder lichaamstype 

Ook de pasvorm van een overhemd is belangrijk. Voor ieder lichaamstype is een andere pasvorm te vinden. Heb je een atletische bouw of ben je slank, dan kan een slim fit variant een goede keuze zijn. Deze zit nauwer en zal beter aansluiten bij het lichaam. Als je iets voller bent, is een andere pasvorm weer beter. Je kunt overhemden selecteren op basis van dit criterium en ieder merk heeft voldoende mogelijkheden in het aanbod. Je weet hierdoor zeker dat jouw overhemden goed passen en je er netjes en toch informeel bijloopt. Dit is daarom één van de belangrijkste criteria die je in het achterhoofd moet houden. 

De juiste mouwlengte  

Als laatste kun je nog letten op de mouwlengte van het overhemd. De meeste modellen zijn voorzien van een normale mouwlengte, waardoor je met iets langere armen niet de juiste maat kan dragen. Echter zijn er ook modellen waarbij de mouwen langer zijn, zodat je net een paar centimeters extra hebt en je dus ook meer kanten op kunt met jouw langere armen. Of wil je juist een model voor in de zomer hebben? Dan zijn er nog korte mouwen in het assortiment te vinden. Voor ieder seizoen en iedere armlengte zijn er meerdere overhemden die bij ieder lichaamstype passen en je hebt snel een nieuwe garderobe.