Iets persoonlijks aan je muur

Iets persoonlijks aan je muur

30 april 2023 0 Door Sander

Je wilt kunst aan de muur want je bent het canvas zat wat je bij de één of ander voordeelketen hebt gekocht. Wat ik je enorm kan aanraden is om een tekening op te zoeken die je zelf hebt gemaakt. Dat kan een tekening zijn over een onderwerp wat veel voor je betekent of een tekening uit de oude doos van je kindertijd of een tekening van je eigen kind. Je zult zien dat wat het ook is, als je er een passe-partout om heen doet en het vervolgens inlijst, dan ziet het er heel bijzonder uit. Je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen alhoewel iedereen kan tekenen, om het heel wat te laten lijken. Het maakt jouw muren in ieder geval heel persoonlijk en verrassend.

Ga voor groots!

Heb je een groter budget denk dan eens aan een glas schilderij van glazenschilderijen.nl. Een glas schilderij heeft een heel ander effect dan een canvas schilderij vanwege de glans en de haarscherpe fotokwaliteit. Een echte blikvanger voor in je huis. Bovendien zijn deze glas schilderijen in talloze thema’s en diverse formaten te verkrijgen. Zo zijn er de thema’s mensen, dieren, bloemen, reizen, steden, natuur en architectuur. Ook zijn er abstracte glas schilderijen en uiteraard is er een assortiment van schilderijen met Boeddha als thema.

Verschillende texturen

Wat het ook goed doet aan de muur is een kleed. Een kleed wat je geneigd bent te kopen voor op de vloer, hang je aan de muur boven je bank of in je slaapkamer. Het geeft een warm effect. Of misschien zie je in de winkel een vierkante stoffen shawl met een mooie print die goed pas in je interieur. Span de shawl op twee of vier latten en hang het aan de muur. Ook een kantenkleedje op de rommelmarkt gevonden, doet het goed aan de muur. Deze span je met spelden op kurk of met spijkertjes op een paneel die je bijvoorbeeld in een contrasterende kleur schildert. Wel even goed laten drogen voordat je gaat spannen, uiteraard.

Heb je een shirt met een print waaraan je gehecht bent maar die je niet meer aan kan omdat het versleten is? Knip de print uit het shirt en lijst het in. Zo kun je iedere dag naar je favoriete print kijken.

 

Zo zie je maar dat je eigenlijk met of zonder budget gemakkelijk een persoonlijke sfeer in huis schept. Nog even los van het inlijsten of natekenen van je vakantiefoto’s. Op de één of andere manier wordt je huis steeds persoonlijker naarmate je het verrijkt met dingen uit je verleden of dingen gerelateerd aan je interesses. Dat is heel fijn thuiskomen.