Kunstkerstbomen in een verscheidenheid aan vormen, kleuren en materialen

Kunstkerstbomen in een verscheidenheid aan vormen, kleuren en materialen

2 november 2022 0 Door Sander

Als je net zoals ik van kerstmis houdt, dan hou je vast ook van mooie kerstbomen. En niet alleen van de natuurlijke variant, maar ook van de kunstkerstbomen. Kunstkerstbomen komen in allerlei verschillende vormen, kleuren en materialen. Er is dus altijd wel een type dat perfect bij jouw interieur past. In dit blog geef ik je een overzicht van de verschillende soorten kunstkerstbomen.

Welke verschillende soorten kunstkerstbomen zijn er?

De meest voorkomende soorten kunstkerstbomen zijn gemaakt van PVC, metalen of kunststof. PVC-bomen zijn meestal de duurste variant, maar ze zijn wel heel mooi. Metalen bomen zijn vaak wat goedkoper, maar ze zijn wel minder stevig dan de PVC-bomen. Kunststof bomen zijn de goedkoopste optie, maar ze zijn niet altijd even mooi. Daarnaast zijn er ook nog bomen gemaakt van bamboe of papier-maché. Deze zijn meestal wat duurder, maar ze zijn wel uniek.  Het is dus een kwestie van smaak, maar ook een kwestie van wat het best past bij jouw interieur.

Welke soort kunstkerstboom past het best bij jou?

Als je nog niet zeker weet welke soort kunstkerstboom het best bij jou past, kun je altijd even kijken naar wat er allemaal beschikbaar is. Er zijn echt heel veel mooie bomen te koop. Zo zijn er bomen met heel veel verschillende soorten lichten, bomen met verschillende kleuren en bomen met allerlei soorten versieringen.  Kunstkerstbomen zijn er ook in allerlei verschillende maten. De meeste bomen zijn ongeveer 2,5 meter, maar je kunt ze ook kleiner of groter krijgen. Zo heb je ook een kunstkerstboom 90 cm. Deze passen perfect in woningen met weinig ruimte. Hierdoor kun je met beperkte ruimtes toch nog genieten van een mooie kunstkerstboom. Het hangt dus helemaal van jou af welke maat je kiest. Tot slot nog een tip: als je een kunstkerstboom koopt, koop dan altijd een boomstandaard mee. Zo weet je zeker dat je boom niet omvalt en je beschadigt je vloer niet.

Besneeuwde kerstboom

Een beetje sneeuw maakt je boom helemaal af!  Als je bijvoorbeeld een besneeuwde kerstboom met een juiste maat wilt, is het belangrijk dat je goed let op de verschillende kerstbomen. Bijvoorbeeld een besneeuwde kerstboom 240. Hiervoor kun je speciale sneeuwspuiten kopen. Er zijn ook speciale sneeuwvlokken te koop, die je op je boom kunt sprayen. Dit geeft een mooi, natuurlijk effect.  Tot slot kun je ook nog speciale sneeuwpoeders kopen, die je over je boom strooit. Dit geeft een prachtig, witte laag sneeuw. Met deze tips ben je klaar om je perfecte kunstkerstboom uit te zoeken!

Tips voor jouw kunstkerstboom

Naast de boom zelf, zijn er natuurlijk ook nog allerlei andere dingen die je kunt gebruiken om je boom mooi te maken. Zo kun je verschillende soorten versieringen gebruiken, zoals kerstballen, lichtjes, tinsel of slingers.  Kies bijvoorbeeld voor een rustige en klassieke look met gouden of zilveren versieringen, of ga voor een wat opvallendere look met felgekleurde versieringen.  Tot slot kun je ook nog een boomtopper gebruiken, zoals een ster of een engeltje. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar het kan wel een leuke finishing touch voor je boom zijn.