Met laminaat een leuke vloer voor elke woonkamer

Met laminaat een leuke vloer voor elke woonkamer

25 april 2022 0 Door Sander

Vloeren uitkiezen kan echt voelen als een onmogelijk proces. Het aantal keuzes is zo groot dat het niet gek is als je verdwaalt tussen alle opties en al snel niet meer weet wat je nou ook al weer wilde. Om het wat makkelijker te maken voor jezelf kun je beginnen met het bepalen van het soort vloer dat je graag zou willen. Je kan je keuzes verdelen in categorieën gebaseerd op een eigenschap van de vloer. Dat kan zijn dat je alleen naar soorten steen gaat kijken, maar als je zeker weet dat je een donkere vloer wilt dan is het verstandig om je aandacht te richten op alleen donkere vloeren. Een van de vloeren die de meeste gevarieerde opties biedt is laminaat. In een groot deel van de huizen zie je dat mensen uiteindelijk toch kiezen voor deze vloer.

Verschillende kleuren

Het grote voordeel van laminaat is dat de vloer gekocht kan worden in heel veel verschillende soorten en kleuren. Je hebt verschillen in kwaliteit en prijs maar over het algemeen is laminaat altijd stevig en ook relatief een stuk goedkoper dan andere vloeren. En juist omdat je zoveel kleuren hebt waar je uit kan kiezen heb je de mogelijkheid om precies te gaan voor de optie waarvan jij denkt dat het goed bij de inrichting past. Ben je van plan om de ruimte zo licht en open mogelijk te houden, dan heb je de keuze een grenen vloer te kiezen. Als je juist weer een warme sfeer wilt, kun je een donker laminaat uitkiezen.

Makkelijk onderhouden

Een ander groot voordeel van een laminaat vloer is dat het heel goed et onderhouden is. Het is een stevige vloer en perfect voor met kinderen omdat wanneer er geknoeid wordt, het niet terecht komt in richels en het trekt ook de vloer niet in. Echt beschadigd raakt de vloer gelukkig ook niet snel dus zodra je de vloer hebt liggen kun je dat lang zo houden.

Weinig moeite

Niet alleen het onderhoud kost weinig moeite, ook het leggen neemt weinig tijd en moeite in beslag. Dat komt omdat je de planken in elkaar kunt klikken en niet elke plank moet uitmeten aan de hand van de rest van de vloer, zoals met hout. Dit geldt overigens ook voor pvc vloeren, het kleine broertje van laminaat. Met een dag kan je een grootdeel van het huis voorzien van een mooie vloer, dus laminaat is niet mooi, maar ook makkelijk en van goede kwaliteit!