Prenatale vaderschapstest

27 april 2022 0 Door Sander

Als je tijdens de zwangerschap al graag een DNA-test uit wil laten voeren, dan kun je een prenatale vaderschapstest doen. Zo’n test wordt uitgevoerd met het bloed van de moeder en met wangslijm van de vader. De baby loopt hierbij dus absoluut geen risico, wat bijvoorbeeld wel het geval is met een vlokkentest of een vruchtwaterpunctie. Een prenatale vaderschapstest is dus een veilige manier om te kijken wie de biologische vader is. Maar hoe kom je aan een prenatale vaderschapstest?

Vaderschapstest bestellen

Een prenatale vaderschapstest kun je gemakkelijk bestellen, en je kunt de test vervolgens zelf thuis uitvoeren. Alle benodigde spullen worden meegestuurd en er worden ook duidelijke instructies meegeleverd om de test op de juiste manier uit te voeren. Het bloed van de moeder moet echter wel door een medewerker bloedafname worden afgenomen, dit kan je uiteraard niet zelf doen. Als dat beide gedaan is, komt er een koeriersdienst langs om alles op te halen, om het vervolgens naar het laboratorium te brengen. De uitslag ontvang je binnen 8 werkdagen. Echter kun je er ook voor kiezen om een spoedtest uit te laten voeren, dan zul je de uitslag binnen 4 dagen ontvangen. 

Wanneer vaderschapstest uitvoeren

Zo’n prenatale vaderschapstest kun je uitvoeren vanaf de 9e week van de zwangerschap. Vanaf dan maakt het niet uit wanneer je de test uitvoert, dit kan ook nog vlak voor de bevalling. De uitslag van een prenatale vaderschapstest geeft 99,9% zekerheid of de vader ook echt de biologische vader is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het wel 100% zeker dat dit niet de biologische vader is. Met een prenatale vaderschapstest kun je echter ook zien wat het geslacht van de baby is. Deze optie kun je kiezen als je de vaderschapstest bestelt.

Vaderschapstest kopen

Als je graag een vaderschapstest wil kopen, maar er nog toch nog niet helemaal zeker van bent, dan kun je altijd even contact opnemen met een bedrijf dat deze testen verkoopt. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en eventuele onzekerheden bij je wegnemen, als je bijvoorbeeld toch bang bent dat de baby risico loopt. Dit is dus niet het geval, maar dat kan het bedrijf jou allemaal rustig uitleggen. Bestel nu een vaderschapstest en kom er binnen een aantal dagen achter of de vader echt de biologische vader is!