Voordelen van een ondernemersplatform

Voordelen van een ondernemersplatform

4 mei 2022 0 Door Sander

Als zelfstandige ben je vaak eenzaam en alleen. Dat is niet als je in loondienst werkt. Tegenwoordig slaan veel zelfstandigen hun handen ineen en werken samen aan opdrachten of projecten, want samen ga je sneller en bereik je meer. Je kunt ook lid worden van een ondernemersplatform. Hoe werkt een ondernemersplatform? Wat zijn redenen waarom werkgevers voor freelancers kiezen? Wat is een freelance community met zelfstandigen?

Hoe werkt een ondernemersplatform?

Als je freelancer bent dan ga je in het beginsel altijd zelf op zoek naar opdrachten. Of je wordt via via gevraagd, door mond-op-mondreclame. Dit kan best een lange aanlooptijd hebben als je niet goed bent in sales. Je kunt natuurlijk ook lid worden van een ondernemersplatform. Zij hebben het netwerk, waar jij als zelfstandige gebruik van kunt maken. Dit kan je dus veel opdrachten opleveren. Maar het kan nog meer voordelen opleveren, want zo’n platform kan ook jouw administratie uit handen nemen, en ze kunnen helpen met bepaalde problemen als jij er niet uitkomt.

Om deze redenen kies jij als werkgever voor een freelancers

Tegenwoordig kiezen veel werkgevers voor het inhuren van freelancers. Het inhuren van freelancers is doorgaans goedkoper. De uurtarieven van freelancers liggen hoger, maar voor werkgevers is het aantrekkelijk om te werken met freelancers, want je betaalt geen sociale premies, verlof, reiskosten of verzekeringen. De werkgever betaalt alleen de gewerkte uren en de BTW. Zzp’ers hebben vaak een vast uurtarief. Maar als je freelancers inhuurt via een ondernemersplatform, dan bepaal je als werkgever het uurtarief. De freelancer bepaalt zelf of hij de opdracht aanneemt. Daarnaast kan je een freelancer inzetten wanneer je wil, want je zet namelijk een arbeidskracht zonder dienstverband in. De freelancer werkt dus alleen in de periode dat het nodig is.

Freelance community met zelfstandigen

Een community is belangrijk, want daarin staan collectieve ervaringen en samen zijn centraal. Je kunt daar met gelijkgestemden ervaringen en informatie over een onderwerp uitwisselen. Je kunt op die manier leren van andere ondernemers, maar ook van de fouten van andere zelfstandigen. Daarom is het fijn om als ondernemer een freelance community te hebben. Als je je aanmeldt via een ondernemersplatform dan word je automatisch lid van een freelance community. Het voordeel is dan dat je je netwerk automatisch kunt vergroten. Samen bereik je meer dan alleen. Als zelfstandig ondernemer ben je natuurlijk alleen, maar je moet wel goed samen kunnen werken. Dit kan door zo’n freelance community, want zij faciliteren opdrachten waarin meerdere zelfstandigen kunnen werken.