Voordelen van een zakelijke lease auto

Voordelen van een zakelijke lease auto

24 april 2022 0 Door Sander

Tegenwoordig wordt leasen steeds populairder. Je hoort men wel eens zeggen: de auto heb ik van de zaak. Dit is een goed voorbeeld van wat heet: zakelijk leasen. Een systeem dat je de mogelijkheid biedt om een auto te hebben via het bedrijf waar je werkt. In veel gevallen voelt een lease auto eigenlijk gewoon als je eigen auto omdat je de auto ook in privé kan gebruiken onder bepaalde voorwaarden. Dat het steeds populairder wordt lijdt geen twijfel, en waarom dat zo is kan je lezen in deze blog.

Garantie en onderhoud

Het grootste voordeel van het hebben van een lease auto in vergelijking met een eigen auto is dat je geen verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud van de lease auto. Dit is iets wat bij een eigen auto ook vaak enorm in de kosten kan lopen. Voor sommigen is dit ook meteen een nadeel, dat de auto dus niet helemaal van henzelf is. Maar over het algemeen is het een last minder als er iets gedaan met worden aan de auto en je hoeft daar zelf niet voor op te draaien. Bovendien heb je eigenlijk altijd garantie op de auto. Dus zelfs als er iets gebeurd hoef je er niet zoveel mee te doen. In het contract dat je tekent maak je een afspraak over de voorwaardes van de garantie maar daar valt wel veel onder.

Flexibel

Een auto verkopen kost vaak een hoop tijd en als je dat niet hebt kan het lang duren voordat je een auto kwijtraakt voor de prijs die je ervoor gevraagd hebt. Ook hier heb je geen last van met zakelijk leasen. Juist omdat je geen eigenaar van de auto bent hoef je hem ook niet te verkopen, je hoeft de auto slechts in te leveren. Er zijn wel bepaalde contracten waarin je kan zeggen dat je de auto af gaat betalen waardoor hij in zekere zin alsnog van jou is, maar dat is een uitzondering op de regel en zelfs dan kom je nog snel van de auto af als je je toch bedenkt.

Betaling

Een ander groot voordeel is d at je niet in één keer een groot bedrag kwijt bent maar een auto maandelijks betaalt. Hierdoor heb je een vast bedrag per maand dat je uitgeeft en dat is heel fijn voor je portemonnee. Je weet waar je aan toe bent, wat wel of niet mogelijk is en je hebt altijd geld over om te sparen.