Voordelen van groene energie voor je bedrijf

Voordelen van groene energie voor je bedrijf

24 augustus 2022 0 Door Sander

Duurzaamheid is iets wat steeds meer ondernemers in Nederland belangrijk vinden. Dat zien we de laatste jaren onder andere terug in de massale keuze voor groene stroom. Steeds vaker beginnen ondernemers in Nederland met groene energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk voor een aantrekkelijk groen energiecontract. Maar: wat zijn precies de voordelen van groene energie voor je bedrijf? Of beter gezegd: waarom zou je als ondernemer ook moeten overstappen op groene stroom? In dit artikel bespreken we enkele voordelen van groene zakelijke energie met je.

Keuze voor groene stroom is keuze voor betere wereld

Wat je in ieder geval moet weten, is dat de keuze voor groene energie betekent dat je kiest voor een betere wereld. Dat zit namelijk zo: tijdens het productieproces van groene stroom komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is, zoals je misschien wel weet, een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor verandert het klimaat en hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden, zoals hele hete zomers en heftige onweersbuien. Bij de productie van grijze energie komt veel meer CO2 vrij, waardoor het voor het milieu en de wereld een minder goede keuze is om daarvoor te gaan. Daarbij moet je ook nog rekening houden dat groene stroom uit natuurlijke energiebronnen wordt gehaald, zoals de zon en de zee. Grijze energie wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen die alsmaar schaarser worden. Dergelijke bronnen zoals steenkool en aardolie zijn helaas niet onuitputtelijk zoals bij natuurlijke bronnen wel het geval is.

Scoor een goede deal door energie te vergelijken

Dat is natuurlijk niet het enige voordeel van groene stroom. Wist je dat je net als bij grijze energie kunt beginnen met mkb energie vergelijken om zo een goede energiedeal te pakken? Door diverse aanbiedingen met elkaar te vergelijken weet je binnen no time waar je het meest voordelig uit bent. Dat vergelijken hoef je overigens niet zelf te doen. Online vind je een handige tool waarmee je direct kunt beginnen; een zakelijke energievergelijker die op basis van jouw wensen op zoek gaat naar de beste match. Het enige wat je in moet vullen, zijn je gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. Het voordeel van het gebruiken van een zakelijke energievergelijker is dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat betekent dat je niet meer verder hoeft te zoeken, omdat je alle mogelijke energiecontracten voor jouw bedrijfssituatie al te zien krijgt. Dat scheelt geld én tijd. Ideaal!

Je kunt je eigen groene zakelijke stroom opwekken

Kijken we nog eens naar de voordelen van groene stroom ten opzichte van grijze energie dan is het interessant om te weten dat je in het geval van groene energie je eigen stroom op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Om je eigen groene stroom te produceren heb je een aantal toepassingen nodig, zoals zonnepanelen en een omvormer. De zonnestralen worden opgevangen door de panelen, waarna ze worden omgezet in bruikbare energie door de omvormer. Op die manier ben je niet meer afhankelijk van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de prijzen daar bijvoorbeeld ineens omhoog zoals nu het geval is? Dan merk je daar vrij weinig van, omdat je je eigen groene energie opwekt. Houd er wel rekening mee dat de kans groot is dat je nog op andere manieren gebruik maakt van gas (en gas kun je niet zelf opwekken), waardoor de energierekening alsnog hoger kan gaan liggen. Het is aan te raden om over te stappen op een gasloze woning als je ook hier nog geld op wilt besparen.