Waar komt de wijn Purcari Rara Neagra vandaan?

Waar komt de wijn Purcari Rara Neagra vandaan?

4 mei 2022 0 Door Sander

Wijn heeft de laatste jaren veel terrein gewonnen. Tegenwoordig drinkt iedereen witte of rode wijn bij de borrel of bij de heerlijkste gerechten. Als je de juiste wijn uitkiest bij het juiste gerecht, dan versterkt dit elkaar. Hoe verovert de Zuidoost-Europese wijn Purcari Rara Neagra de markt? Wat zijn de wijnen van Château Purcari? Hoe komt het verschil in kleur en smaak tussen rode en witte wijn? Je leest het in dit artikel.

De Zuidoost-Europese wijn Purcari Rara Neagra verovert de markt

Purcari Rara Neagra komt uit Moldavië. De wijn wordt gemaakt van een inheems druivenras, die symbool staat als de nationale blauwe druif van Moldavië. Het is een kruidige en volle wijn. Je proeft de smaak van gedroogd fruit en pure chocolade. De aroma’s van rood en zwart fruit ruik je duidelijk. Purcari Rara Neagra smaakt heerlijk bij gerechten van kalfs- of lamsvlees. Ook bij verschillende vleeswaren of bij gerechten van de barbecue of grill. Deze wijn wint veel terrein in Europa. Purcari Rara Neagra wordt gemaakt door het wijnhuis Château Purcari.  

Andere wijnen van Château Purcari

Het wijnhuis Château Purcari heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Het wijnhuis heeft een eigen kasteel, hotel en restaurant en maken verschillende heerlijke populaire wijnen. Onder andere de Purcari Pinot Grigio. Deze heeft in het jaar 2019 een prijs gewonnen. De wijn heeft de volgende aroma’s: kweepeer, perzik en citroenrasp. Het smaakt fris en pittig met nasmaken van zacht fruit met fijne zuren. Ook is de Sauvignon Blanc een bekende en populaire wijn die dit wijnhuis gemaakt heeft. Deze wijn heeft ook een prijs gewonnen. De wijn is fris en fruitig, met steenvruchten en wit fruit.

De verschillen tussen rode en witte wijn

Wat is het verschil tussen witte en rode wijn? De kleur en de smaak verschilt. Rode wijn drinkt men traditioneel gezien altijd bij een lekker sappig stuk rood vlees. Deze wijn wordt op kamertemperatuur gedronken en wordt gemaakt van de blauwe druiven. Hoe roder de kleur wijn is, hoe langer de schil in de most heeft gelegen. Witte wijn wordt ook van blauwe druiven gemaakt, alleen de schil wordt uit de most verwijderd, waardoor die rode kleur niet aanwezig is. Witte wijn kan ook van witte druiven worden gemaakt. Bij witte druiven wordt ook de schil eraf gehaald en wordt alleen het sap gebruikt.