Wat is een speed pedelec?

Wat is een speed pedelec?

30 oktober 2022 0 Door Sander

Nederlanders houden erg veel van fietsen en dat zie je wel aan het aanbod. Ieder jaar komen er weer nieuwe fietsenwinkels bij en komen er nieuwe modellen bij. De ontwikkelingen gaan ver op het gebied van fietsen en dit is alleen maar goed. Fietsen is namelijk erg gezond en het is een prima vervangend vervoermiddel voor de auto. De speed pedelec is anno 2022 erg populair en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Het gebruik neemt erg toe en een speed pedelec wordt aangedreven door een elektrische motor. Officieel valt een speed pedelec onder een e-bike, maar met de speed pedelec kun je snelheden bereiken van 45 kilometer per uur. Dit kan niet met een e-bike en dat is al een heel groot verschil. Hoe werkt het nu precies? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe kom je vooruit op een speed pedelec?

Fietsen op een speed pedelec is erg leuk, maar hoe werkt dit nu precies? Op een speed pedelec combineer je jouw eigen spierkracht met de kracht van de elektrische motor. Je kunt hierdoor erg snel vooruit gaan en toch in beweging blijven. Je hoeft weinig inspanning te leveren voor een hoge snelheid en dat maakt de speed pedelec zo fijn. Je activeert de motor wanneer je gaat trappen, dit betekent dat je trapondersteuning krijgt. Op de speed pedelec zit een accu en deze ondersteunt de speed pedelec van energie. Daarnaast zitten er sensoren op de speed pedelec die controleren of je trapondersteuning nodig hebt.

Waar moet je op letten?

Als je een speed pedelec wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Het is namelijk een flinke investering en daarom wil je dat de speed pedelec een kwaliteit heeft. Kies daarom een betrouwbare aanbieder uit en vergelijk deze aanbieders goed met elkaar op het internet. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een speed pedelec wilt aanschaffen. Je bent namelijk verplicht om een helm te dragen als je fietst op een speed pedelec. Daarnaast moet je de speed pedelec registeren bij het RDW en krijg je een geel kenteken. De speed pedelec moet ook verzekerd zijn en is dit ook belangrijk voor een dure aankoop. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar, zodat je een geschikte verzekering kunt vinden.